Waarom schoolfruit?

Aanmelden voor het EU subsidie schoolfruit programma kunt u helaas niet meer. Zonder subsidie is schoolfruit ook mogelijk, mail ons voor informatie

Natuurlijk leren
Een schoolfruit programma leert peuters, basisschoolkinderen en tieners op natuurlijke wijze om fruit te eten als standaard voedsel gedurende de dag.

In het algemeen wordt er in Nederland te weinig fruit gegeten, ook bij jonge kinderen. Vooral bij kinderen is het belangrijk om al vroeg de juiste eetgewoontes aan te leren, omdat eetgewoontes al op jonge leeftijd gevormd worden. Met voldoende aandacht voor en aanbod van fruit kan een kind al op jonge leeftijd ervaren dat fruit lekker en gezond is.

Een gezonde leefstijl werkt

Een gezonde leefstijl is al vanaf jonge leeftijd belangrijk. Daarbij hoort naast voldoende beweging vooral ook een uitgebalanceerde voeding. Fruit en groenten zijn daarbij onontbeerlijk. Deze bevatten vele antioxidant werkende vitaminen, sporenelementen, mineraalstoffen en voedingsvezels, welke gezondheidsbevorderende werking worden toegeschreven. Daarbij komt dat een voedselpakket rijk aan groenten en fruit een grote rol speelt in de aanpak van overgewicht. Fruit en groenten hebben namelijk een lagere energiedichtheid (met een lager aantal kilocalorieën), waardoor de maag gevuld wordt en eerder verzadiging optreedt. Snoepen en snacken worden op deze manier verder beperkt.

Fruit4Kids - Landfort 95  8219 AK  Lelystad - Tel: +31 (0)6 57335475 - Email: info@fruit4kids.nl

KvK nummer: 32146183 - www.fruit4kids.nl