Waarom schoolfruit?

Nederland doet in schooljaar 2014/2015 ook weer mee met het EU-schoolfruitprogramma. De inschrijving voor scholen start in het najaar van 2014, de fruitleveringen starten in januari 2015. Zodra er meer bekend is over de aanpak en de exacte periode van inschrijving van scholen zal hierover gecommuniceerd worden, o.a. via www.euschoolfruit.nl . Het doel van EU-Schoolfruit is om de consumptie van groenten en fruit bij schoolkinderen te stimuleren, hen gezonde eetgewoonten aan te leren en...

Natuurlijk leren
Een schoolfruit programma leert peuters, basisschoolkinderen en tieners op natuurlijke wijze om fruit te eten als standaard voedsel gedurende de dag.

In het algemeen wordt er in Nederland te weinig fruit gegeten, ook bij jonge kinderen. Vooral bij kinderen is het belangrijk om al vroeg de juiste eetgewoontes aan te leren, omdat eetgewoontes al op jonge leeftijd gevormd worden. Met voldoende aandacht voor en aanbod van fruit kan een kind al op jonge leeftijd ervaren dat fruit lekker en gezond is.

Een gezonde leefstijl werkt

Een gezonde leefstijl is al vanaf jonge leeftijd belangrijk. Daarbij hoort naast voldoende beweging vooral ook een uitgebalanceerde voeding. Fruit en groenten zijn daarbij onontbeerlijk. Deze bevatten vele antioxidant werkende vitaminen, sporenelementen, mineraalstoffen en voedingsvezels, welke gezondheidsbevorderende werking worden toegeschreven. Daarbij komt dat een voedselpakket rijk aan groenten en fruit een grote rol speelt in de aanpak van overgewicht. Fruit en groenten hebben namelijk een lagere energiedichtheid (met een lager aantal kilocalorieën), waardoor de maag gevuld wordt en eerder verzadiging optreedt. Snoepen en snacken worden op deze manier verder beperkt.

Fruit4Kids - Landfort 95  8219 AK  Lelystad - Tel: +31 (0)6 57335475 - Email: info@fruit4kids.nl

KvK nummer: 32146183 - www.fruit4kids.nl